Takler Borbirtok

A Takler Borbirtok - Családi összefogás - A magyar mesékben mindig pozitív értelmet hordoz a hármas szám, és ez nem kivétel a történelmi szekszárdi borvidéken sem. "Ez egy életstílus, itt nincs felmentés a tornából." - nyilatkozta egyszer Takler András, aki része egy igazi családi pincének, igazi családi összefogásban, édesapja, Takler Ferenc, és testvére, ifj. Takler Ferenc társaságában. Bár őseik már 1700 óta foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, a történelem itt is hozott meglepetéseket. Családjuk, ahogyan más borászcsaládok is a borvidéken, Mária Terézia idején, betelepítéssel kerültek Szekszárdra. A különböző történelmi események ellenére is megőrizték hagyományaikat és szakmai tudásukat. 1987 óta családi vállalkozás keretében újra felépítették borászatukat, kihasználva a szekszárdi borvidék kiváló szubmediterrán klímáját és egyedi domborzati adottságait. Vörösborjaikat 70 hektáron termelik, ahol a világfajták, mint a Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot mellett kiemelt figyelmet szentelnek a helyi fajtáknak, a híres szekszárdi Kadarkának, a Kékfrankosnak és az elengedhetetlen Szekszárdi Bikavérnek. Kínálatukban megtalálhatók továbbá mediterrán fehér borok és szekszárdi rosé is. Vörösborjaik 1,5-2 éves ászokhordós vagy tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackozásra, nagy érési potenciállal rendelkeznek.
Rendezés:
Az oldal tetejére