Villányi pálinka

„A hagyományok útján”
A Villányi Pálinkák titka négy dologban rejlik: 
- kitűnő alapanyagok beszerzése a Villány környéki termelőktől, 
- modern cefréző- és főzési technológia alkalmazása,
- a pálinkamestereink szakértelme,
- a Villányi hagyományok tisztelete, ami a címkéink hangulatában is visszaköszön.
A Villányi borkultúra után a Villányi pálinkakultúra elterjedésében szeretnénk élen járni, és rámutatni, hogy a helyi szőlőből készült törkölypálinkák és a helyi borokból készült párlatok is méltán felsorakozhatnak a Villányi hagyományok támogatásában.

A Magyarbólyi Pálinkafőzde:

A Villányi Pálinka üzeme Villánytól 4 km-re, Magyarbóly településén helyezkedik el, amely Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, a Villányi borvidék vonzáskörzetébe tartozik. A napsütéses órák magas számának köszönhetően kiváló minőségű a szőlő- és gyümölcstermés. Pálinkáinkat és borpárlatainkat a régióból beszerzett gyümölcsökből, törkölyökből és a méltán híres villányi borokból készítjük.

Pálinkafőzdénk technológiája világszínvonalú, a modern lepárló-berendezés a főzést és finomítást egy folyamatban végzi el, ezért hívják erősítő feltétes és oszlopos eljárásnak is. A pálinkafőzés két, egyenként 1 500 literes üstben történik. A még kitűnőbb minőség elérése érdekében cégünk 2012-től egy modern, számítógéppel irányított, háromszor 10 000 literes cefréző berendezés biztosítja a gyümölcsök és törkölyök megfelelő erjedési folyamatát.

Rendezés:
Az oldal tetejére